יום שישי, 30 בינואר 2015

Thailand – part 1 – Koh Samui

אז לפני 3 שבועות ארזתי את משפחתי וטסנו לחופשה משפחתית בתאילנד.
אתחיל מהסוף ואומר שזו היתה החופשה הכי טובה שלי ever... מכ"כ הרבה בחינות, אבל ללא ספק הפתעת החופשה הגדולה ואחד הדברים שהפכו אותה לבאמת חופשת על, היה דווקא אחד החששות שלי – אריאל!

כן, ארי שלי הקטנה... כבר מזמן רצינו לטוס איתה לתאילנד אהובתנו, אבל כל פעם החלטנו לחכות עוד קצת, שהיא עוד קצת תגדל, וקצת יותר תהיה בשלה, ושקצת יותר תבין ותהנה וההמתנה – כ"כ השתלמה.
הקטנה הזאת פשוט הפכה את החופשה הזאת לחופשה הטובה ביותר שלנו וזה למה?  
כי היא כ"כ בוגרת, כ"כ זורמת, כ"כ קולית, נהנית בחברת מבוגרים, אבל גם מבינה את מקומה, משתוללת ומשתטה ומוציאה מאיתנו יצרים חבויים, נותנת לנו את המקום שלנו כל אחד בנפרד וגם כזוג וכמובן שבזכותה עשינו לא מעט דברים שלא היינו עושים בלעדיה, מן אטרקציות כאלו שהתגלו כאטרקציות על חלל J , צחקנו, שיחקנו, בילינו, שחינו, השתוללנו, שתינו, אכלנו, הסתלבטנו, טיילנו, רכבנו, ושטנו וגמענו המון קילומטרים של שווקים, כפרים וגם קניונים...

אז אחרי ההקדמה הארוכה, קבלו את החלק הראשון של פוסט תאילנד – קו סמוי.


בקו סמוי בילינו 9 ימים. בחרנו בריזורט מקסים ושקט על חוף צ'אוונג, המוכר והמתויר, כך שכשיצאנו מהמלון אחרי יום שלם של רביצה, שיזוף, אננסים וקוקוס היינו מיד במרכז העניינים, נגישים לכל האזור המסחרי, הדוכנים, שווקי הלילה, שלל המסעדות, אינספור מסאג'ים, בננה לוטי ואפילו בשביל עירונית שופוהוליקית שכמותי – 5 דק' מהקניון החדש באי. 

הסצינה הקולינרית מאוד מאוד משמעותית בתאילנד. איכשהו מבוקר עד ערב, הכל סב שם סביב האוכל. החל ברוכל הקטן שכבר בשעת בוקר מוקדמת מדליק פחמים בפינת רחוב, דרך הסבתות הקולות לחם שיהפוך במהרה לbutter bread צהבהב ונוטף, לצד כל עגלות הפירות הטריים, שיפודי עוף, עוגיות קוקוס ועוד ועוד ואלה רק בצידי הדרך, עוד לא הזכרתי את השווקים המסודרים והרבים הפזורים מכל עבר, בתי הקפה ואינספור מסעדות - מפועלים ועד יוקרה. הסצינה הזו, היא חוויה חושית מדהימה, משלבת צבעים, ניחוחות, שפע עצום ובאופן מעט מפתיע - המון המון אסטטיקה!

ומכאן... פשוט אתן לתמונות לדבר בעד עצמן


יצא ש"ברחנו" מפה בשבוע הכי קר החורף, אז כמובן שממש שמחנו לקפוץ מיד לתוך בגדי הקיץ שלנו ולצאת לארוחת ערב מפנקת באי. 




ואז... סיבוב בnight market שמתעורר לחיים כל יום ב17:00 ואפשר למצוא בו את הפירות הכי אקזוטיים, מאכלי הרחוב הכי שווים וגם דרינקים טובים במחירים מצחיקים...


כל ערב, מסתיים עבור שני הפרטנרים שלי, עם הבננה לוטי הכי שווה באי... זה הראשון, שנתן את האות לעוד רבים, טעימים ומשמינים אחריו...





סוגרים יום עם אלכוהול


פותחים יום עם פירות וגרנולה






חברה חדשה הצטרפה לאוסף... לא קניתי המון בטיול הזה,  בחרתי להשקיע את הכסף והזמן שלי יותר בבילוי, קולינריה והנאות משפחתיות, אבל המעט שכן קניתי, הם פריטים כ"כ יחודיים ויפים, כמו הטבעת הזו, עם הנוכחות הבלתי מתפשרת ומלאת האופי.

  מצאתי באי לא מעט מסעדות יפניות ממש טובות


אבל בעיקר נהנינו מאוכל הרחוב - ספרינג רול צמחוני ומנגו סטיקי רייז - to die for...

  ואחרי טיול לילה באי, ארי סוגרת יום עם בננה לוטי

עד כאן חלקו הראשון של פוסט תאילנד.

בחלקים הבאים - מה למדתי בקורס בישול? האם שני השובבים שאיתי הצליחו לשכנע אותי בסופו של דבר להיכנס איתם למים? מה קרה כשארי גילתה את הפוט מסאג'? ועוד...

בינתיים אלך לעבוד קצת ואחזור עם שאר הפוסטים בקרוב.
עד אז אתם מוזמנים:
לעקוב אחרי באינסטגרם
להצטרף לעמוד הפייסבוק של הבלוג, לעדכונים, הגיגים והשראות אופנה יומיומיות

כרמית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה